Boekbinden

Er zijn veel verschillende manieren van boekbinden. Afhankelijk van de uitstraling die u aan een boek wilt geven kunt u een keuze maken. Onze boekadviseurs hebben jarenlange ervaring in de techniek van het inbinden van boeken. Laat u adviseren door onze specialist over de beste oplossing voor uw boek.

boekadvies Trudy Dorrepaal

Een eeuwenoud ambacht

Boekbinden is een ambacht dat al eeuwen wordt toegepast in de boekdrukkunst. Boekbinden wordt voornamelijk machinaal gedaan, maar sommige producties worden zelfs nog met de hand gedaan. Onze boekadviseur heeft een uitgebreid netwerk van boekbinders die de meest ingewikkelde en bijzondere inbindtechnieken beheersen. Zo kunt u van uw boekproductie een echt kunstwerk maken door het boek af te werken met een uitzonderlijke inbinding.

Verschillende opties voor boekbinden

Gelijmd, genaaid, geniet, garenloos, soft- of hardcover of een wire-o. Zomaar een aantal methodes van boekbinden. Afhankelijk van de kosten, oplages en het uiterlijk dat u wilt meegeven aan een boek, kunt u een keuze maken. Een gelijmde inbinding is bijvoorbeeld een goedkope manier en wordt vaak gebruikt bij grote oplages.

Misschien wel het belangrijkste van een boek: de omslag of cover. U kunt ervoor kiezen om deze op een opvallende manier af te werken. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een paperback of hardcover. Een paperback is een papieren omslag met een plastic laagje, de rug van het papier is vaak gelijmd. Een hardcover is een meer beschermende rand van harder materiaal. Deze kan gemaakt zijn van stof of soms zelfs leer.

Neem contact op

Twijfelt u nog over een geschikte manier van boekbinden? Of bent u nog zoekende over hoe u de cover wil vormgeven? Laat u adviseren door een van onze vakbekwame medewerkers en neem contact op!

Ik ben 16+ en ik ga akkoord met de privacy policy.