Digitaal printen

Nadat uw ontwerpen klaar zijn is het tijd om keuzes te maken. Één van die keuzes is; kies ik voor offsetdruk of digitaal printen? Bij Coers & Roest bieden wij u beide mogelijkheden. Digitaal printen is een techniek die verschilt van offsetdruk. Om verschillende redenen kunt u kiezen voor een van de twee opties. Neem gerust contact op zodat wij u kunnen adviseren.

digitaal printen

Digitaal printen of offsetdruk?

Allereerst is het van belang om te weten wat digitaal printen is en wat het verschil is met offsetdruk. Het verschil tussen offsetdruk en een digitale print zit hem in de manier waarop tekst of beeld wordt aangebracht op papier. Bij offsetdruk worden drukplaten gemaakt die uiteindelijk gebruikt worden in de drukpers. Deze zijn eindeloos te gebruiken, wat de oplage ook is.

Bij digitaal printen worden geen drukplaten gebruikt. Een printkop print de inkt rechtstreeks op het papier. Een beetje zoals de printers die in de meeste huishoudens ook gebruikt worden, maar dan in het groot. Als je offsetdruk gewend bent kan een digitale druk wel afwijken. Sommige kleuren zien er bij offsetdruk anders uit.

Wanneer kiest u voor digitaal printen?

Wanneer wordt de keuze voor digitaal printen gemaakt? Omdat bij een digitale druk geen platen gemaakt worden heeft deze methode geen opstartkosten. De kosten worden dus berekend n.a.v. de oplage, hoe meer je print des te meer het kost. Bij offsetdruk wordt eerst een plaat gemaakt, dat brengt kosten met zich mee. Deze kosten zijn eenmalig en de prijs voor extra exemplaren is goedkoper dan bij print. De plaat hoeft namelijk maar een keer gemaakt te worden. Digitaal printen is dus aantrekkelijk bij een kleine oplage.

Heb je een spoedorder en moet er binnen korte tijd een oplage worden afgedrukt? Dan is digitaal printen soms de enige optie. Het proces van offsetdruk neemt enige tijd in beslag en voor een levering op hele korte termijn is dat vaak te lang.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden en of Coers & Roest iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Ik ben 16+ en ik ga akkoord met de privacy policy.

And of course, there are so many great learning resources available on line, many from teachers and technologists https://college-homework-help.org like you and i