Duurzame drukkerij

Coers & Roest strijdt al jaren tegen milieuvervuiling en probeert daar waar mogelijk de maatschappij een handje te helpen. Daarom beschikken we over een milieucertificaat (ISO 14001) en wordt ons drukwerk op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. De materialen die wij gebruiken zijn gekozen met het oog op verantwoord ondernemen. Daarnaast ondernemen we verschillende activiteiten om de leefbaarheid om ons heen te verbeteren.

duurzame drukkerij

Verantwoord papier en plantaardige inkt

Het papier dat gebruikt wordt voor het drukken van poster, folders, brochures en dergelijke is FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat het papier afkomstig is van hout uit verantwoord beheerde bossen. Deze bossen worden gekapt met oog voor de bescherming van dieren en planten. Maar FSC staat ook voor houtkap die plaatsvindt met behoud van het bos. Door dit papier te gebruiken strijden wij tegen de ontbossing en illegale houtkap.

De inkt die wij gebruiken is gebaseerd op plantaardige oliën. Plantaardige oliën komen voort uit soja, lijnzaad of koolzaad. Niet-plantaardige inkten worden vervaardigd uit aardolie. De duurzaamheidswinst zit hem in het feit dat aardolie een eindige bron is. De keuze voor plantaardige olie is beter voor het milieu omdat deze oneindig is. Deze worden namelijk gemaakt van herplantbare gewassen.

Maatschappelijk verantwoord

Om de maatschappij een warm hart toe te dragen, werken wij samen met Siza. Dat is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Deze mensen hebben dankzij onze samenwerking een plaats op de arbeidsmarkt en ondersteunen onze vakmensen in de onze duurzame drukkerij. Een aantal jaar geleden hebben wij dan ook het Arnhems Compliment ontvangen. Dat is een onderscheiding van de gemeente Arnhem en wordt uitgereikt aan ondernemers die iets bijdragen aan de leefkwaliteit van Arnhem.

Kom in contact met onze duurzame drukkerij

Als u drukwerk nodig heeft dat geproduceerd is met aandacht voor mens en milieu, dan is Coers & Roest een verantwoorde keuze. Neem contact op voor meer informatie.

    Ik ben 16+ en ik ga akkoord met de privacy policy.